A womans place is at the top: A Biography of Annie Smith Peck, Queen of the climbers.

Titel: A womans place is at the top: A Biography of Annie Smith Peck, Queen of the climbers.
Forfatter: Hannah Kimberley
PRC 2018: Nr. 15 A book about feminism
Genre: Biography, Feminism, Travel, Adventure

Affiliate link: Saxo.com

 

Resume

Dette er en bog om en kvinde man burde have hørt om, men aldrig har. Hun formåede selv i en tid hvor kvinder burde gifte sig og få børn og ikke andet, at bestige flere bjerge og blive en anderkendt bjergbestiger blandt andet fordi hun tillod sig at gøre det i bukser.

Hun var en stor forkæmper for kvinders rettigheder og skrev mange artikler om sine rejser og holdt foredrag om sin ekspert viden inden for nord- og sydamerikanske relationer og deres fællesindustri.

 

Anmeldelse

Jeg glædede mig til at læse denne bog om en stærk kvinde der kæmpede for det hun troede på, og ikke mindst satte sig mål som især dengang var fuldstændig utænkeligt for en kvinde at udføre.

En der var med til at ændre synspunktet for hvordan man så at kvinder kun var sat på jorden til at føde børn og være en mands ejendom.

Desværre så blev bogen ikke udført helt så spændende som den kunne være. Man kan kun tage hatten af for Annie Peck og det hun formåede at præstere, men bogen i sig selv er ikke den mest interessante, og selvom man prøver at gøre det til en decideret historie, så lykkedes det ikke helt, men bliver mere en blanding af en fortæller og en første-persons fortæller.

Det harmonerer bare ikke helt.

Der bliver brugt meget tid på at forklare hendes viden i detaljer i stedet for at man hører om hendes liv, så hører man om hendes viden inden for de nord- og sydamerikanske relationer. For mig går det ud over hvad en biografi bør indeholde, da det ikke rigtig bidrager til noget som sådan for historien eller at hun var en bjergbestiger, som er hovedtemaet for hendes liv og hendes mål i livet.

Bogen var ok, og om min holdning over for biografier så spiller ind, det kan godt være. Jeg er jo ikke den største fan af dem i forvejen, men havde faktisk set frem til at læse denne.

Selve Annie som person er interessant også fordi hun ikke bare bliver fremstillet som godheden selv, men man også hører om hendes mindre tiltalende sider. Hun var jo trods alt en rigtig person. For mig er det ofte sådan i biografier at personer bliver fremstillet som om de er perfekte eller har en rigtig god undskyldning for at opføre sig på en bestemt måde.

Desværre så opvejer det ikke for en del ligegyldig indformation og en kedelig fortæller stil, hvilket ærgrer mig rigtig meget, da hun er en interessant person.

Er man til biografier kan det godt være at man finder bogen mere interessant, men den formåede ikke at holde min interesse lige meget hvor meget jeg prøvede at finde den interessant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nine − 5 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.