American Gods

American godsTitel: American Gods
Forfatter: Neil Gaiman
PRC 2018: Nr. 41 A bestseller from the year you graduated high school
Genre: Fantasy, Urban Fantasy, Mytologi,

Affiliate link: Saxo.com     Bogreolen.dk

 

Resume

Få dage før Shadow’s løsladelse fra fængsel dør hans kone Laura i et mystisk biluheld. Ødelagt og tom indeni tager han hjem. På vejen i flyet møder han den mærkværdige ‘Mr. Wednesday’ som ifølge ham selv er en tidligere gud og kongen af USA.

Sammen drager de ud på en underlig og bizar rejse henover USA, mens der raser en storm a unaturlighed omkring dem der truer med at ødelægge alt.

 

Anmeldelse

Dette er en bog der er skrevet en anelse anderledes, og man skal give den en chance. Når man så først er kommet ind i fortæller stilen, så er den faktisk ret interessant. Man skal have styr på nogle navne og langsomt går det op for en hvad de navne henviser til.

Som sædvanligt vil jeg anbefale at man læser på engelsk eller lytter til den på engelsk. Jeg havde fået fat i versionen som udkom til 20 års jubilæet og kan kun anbefale den lydbog. Her havde man fået forskellige personer til at læse karaktererne op og selvfølgelig en overordnet fortæller stemme. Det bragte virkelig alle karaktererne til live.

Uden at afsløre for meget kommer der henvisninger til forskellige mytologier og jeg elsker især den nordiske mytologi, så det gjorde den bare endnu bedre.

Neil Gaiman er for mig en forfatter man ikke kan gå galt i byen med. Det er ikke de sædvanlige historier og fortæller-måder der bliver anvendt. Man kommer godt ind på livet af personerne som figurerer i historien. Selvom det måske ikke er den mest ophidsende personlighed som hovedpersonen har, formår forfatteren at skabe sympati for karakteren.

Historien er lidt rodet til at starte med, men ikke så man er ved at opgive, og der går heller ikke lang tid før man selv kan regne ud hvad der foregår. Plottet udvikler sig støt hen af vejen og det er interessant at følge Shadow og hans stille facon.

En yderst interessant bog som jeg er glad for at jeg begav mig ud i selvom den var på 20 timer. Det er ikke din typiske bog som du får her og jeg kan godt forstå at den hurtigt blev populær og stadig er det i dag.

Jeg har valgt at give den 5 tekopper, da jeg synes den havde alle elementer til at gøre det til en spændende fortælling og så er den anderledes og Neil Gaiman har en fantastisk tør humor og jeg elsker når der er masser af sarkasme og ironi i bøger, hvilket han bestemt er mester i anvende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.