Animal Farm (Kammerat Napoleon)

Titel: Animal Farm
Forfatter: George Orwell
Genre: Klassisk, fiktion,

Affiliate link: Saxo   Bogreolen

 

 

Resume

Da dyrene på en bondgård får nok af at blive behandlet skidt og overarbejdet. Fordriver de bondemanden og hans familie og overtager styringen af gården. Formålet er at alle behandles ligeværdigt og med ønsket om et paradis. Det tager dog hurtigt en anden retning, da den satiriske eventyrsfortælling for voksne udvikler sig, og det er selv i dag eller måske endnu mere rammende netop i dagens Danmark/verden at den rammer præcis på menneskers selvopfattelse og hvordan verden foregår.

 

Anmeldelse

Jeg er ikke den store fan af klassiske bøger, men denne overraskede mig meget. Man kan sagtens overføre det til nutiden og den er et godt eksempel på hvordan mennesker opfører sig. Den beskriver perfekt hvordan samfundet fungerer med korrupte folk i toppen der udnytter systemet og dem i de lavere sociale klasser. Der er dem, der prøver at vælte dem og når de selv kommer til magten, gør de det samme som dem de væltede af pinden.

Jeg vil tro, at de fleste vil kunne se sammenligningen mellem dyrene i historien og menneskers adfærd. Det er en ret interessant historie og det er sjovt at se som tingene langsomt ændrer sig og man får overbevist de andre dyr om, at sådan har det hele tiden været.

Det er langt imellem de klassiske bøger som jeg finder interessante eller vil anbefale men dette er en af dem. Den er tankevækkende og undrer mig faktisk at man ikke har den på pensum i skolen som i mange andre lande.

Dette er netop en bog der ville kunne få en diskussion igang i en klasse. Det behøver dog ikke kun være til skolemateriale. ALLE burde læse den. Det er ikke den længste bog, så der er virkelig ingen undskyldning. Man burde måske ligefrem anbefale politikere at læse den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.