Bog Bingo for alle aldre…

Jeg sætter hvert år mig selv den udfordring at lave ‘PopSugar Reading Challenge’ som består af 52 bøger.

Da 52 bøger kan virke som meget og der går jo lang tid før man er i mål har jeg lavet en ‘bog bingo’ plade for min egen fornøjelses skyld. (PDF link Bingo pop) Det er lidt som at have nogle delmål. Jeg vedhæfter den her, så kan du bare printe den ud og hænge den op.

 

Jeg tænker at farve felterne ind med grøn, når jeg har læst en bog for hver prompt. Det er dejligt visuelt at se, hvor langt man er nået og når man har nået et delmål (1 række enten vandret eller lodret). Altid skønt når man føler man opnår mål man sætter for sig selv. Og så skal man ikke vente et helt år på at nå det mål overordnede mål. Som er en endnu bedre fornemmelse.

 

Reading challenge for børnene

Du kan sagtens lave dette med børn og med børnebøger. Der er nok nogle af udfordringerne som omformuleres, såsom Nordic Noir, men så kan man jo bare finde en skandinavisk forfatter i stedet.

Børn vil synes det er sjovt at skulle på ‘jagt’ efter en bog med et dyr på forsiden eller med en titel med deres ynglings farve. Desuden så skal man ikke sidde og læse den samme bog aften efter aften. Hvis man så samtidig giver dem bingo pladen, ja så har man fundet skøn underholdning til sine børn og de vil elske det.


Individuelle udfordringer

Der er sågar én i gruppen på Goodreads, der i 2017 gennemførte udfordringen, hvor hun kun læste ‘Graphic novels’. Den havde hun ved siden af den almindelige udfordring med almindelige bøger. Andre bruger kun lokale forfattere, kvindelige eller kun mandlige forfattere. Man kan sætte sig selv uendelige udfordringer.

Det er kun ens fantasi der sætter grænser. Jeg har overvejet at gøre det kun med YA bøger bare for at få den ekstra udfordring. Den er dog stadig under overvejelse i skrivende stund. Da jeg har travlt med mit arbejde.

Bingo pladen er på engelsk og sådan set for voksne, men vil man lave den til børn kan man jo selv sætte op med de udfordringer som man vil.

Bingo pop link til PDF fil.

 

God fornøjelse med jagten!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 − 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.