De Syv Søstre

Titel: De syv søstre (De syv søstre #1)
Forfatter: Lucinda Riley
PRC 2018: Nr. 40 Your favorite prompt from 2015 (A number in the title)
Genre: Historical fiction, historical, Romance, Mystery

Affiliate link: Saxo.com    Bogreolen.dk

 

 

Resume

Maia er den ældste af 6 søstre som alle er adopteret af Pa Salt og navngivet efter stjernebilledet ‘the Pleiades’ eller ‘De syv søstre’. De samles alle sammen i deres barndomshjem, da de finder ud af at deres adoptiv far er død. De får her, hver især udleveret nogle ledetråde til deres fortid, så de kan undersøge deres oprindelse, hvis de har lyst.

Maia, som ikke før har været interesseret i at finde ud af noget om sine forældre eller hvor hun oprindeligt kommer fra, betyder det dog alligevel en tur til Brasilien til et forfaldent hus.

I Brasilien bliver hun ført 80 år tilbage, da hun lærer historien om sine oldeforældre og hvordan den hænger sammen med opbygningen af den verdenskendte Christo figur på toppen af bjerget.

 

Anmeldelse

Jeg gik i gang med at læse denne bog uden at ane hvad jeg ville rode mig ind i. Det er en af de bøger, hvor du gerne vil vide hvad der videre sker, men samtidig ikke vil have at den skal slutte og de sidste 70 sider sad jeg og overvejede om den ville få en tilfredsstillende slutning, når der stadig manglede så meget at blive løst.

Starten af bogen går selvfølgelig med at præsentere alle søstrene og for mig var det lidt kedeligt. Ikke dårligt skrevet, men jeg ventede på at ‘eventyret’ skulle komme i gang. Det er nok bare min utålmodighed.

 

Man hører om hvordan Cristo skulpturen blev til samtidig med, at man læser om Maia i nutiden som prøver at lære sine forfædres historie at kende og så om Izabela, Maias Oldemor, hvad der skete i hendes liv og hvordan det hele hænger sammen.

Jeg blev ikke skuffet, da den kom i gang. Jeg elskede at høre om hvordan Maia klarede sig med de informationer hun fik, og jeg elskede at høre om Izabela og hvordan hendes liv og tilværelse var. Det er en fantastisk fortælling.


Booking.com

Lucinda Riley forstår at skrive en bevægende og overbevisende historie. Jeg kunne godt lide hendes skrivestil som får en til at forsvinde ind i historien som en lille flue på væggen. Man kan forestille sig helt tydeligt, hvordan omgivelserne er. Den er virkelig detaljeret og jeg elskede at høre om 1920’erne i Brasilien og i Paris.

Jeg ved godt, at alt ikke bliver pakket fint sammen med en sløjfe om i det virkelige liv, men jeg manglede stadig lidt afklaring på nogle ting. Det hele blev lidt let skimmet hen over til slut og man får ikke en ordentlig afslutning. Selvom det skal være ‘stand-alone’ bøger.

Jeg ved også godt, at nogle af de ting man ikke får at vide er fordi det nok vil blive samlet op i den sidste bog. Der var dog andre ting, som jeg ikke kan nævne uden at afsløre noget, som jeg gerne ville have lidt mere svar på.

 

Jeg glæder mig til at læse den næste i serien, overvejede at give den 4 tekopper, da jeg følte jeg manglede lidt, men den bog har siddet hos mig et par dage og jeg føler det ville være uretfærdigt ikke at give den 5 tekopper, når det ikke er ofte man læser en bog som denne. Derfor har jeg ændret fra 4 i karakter til 5. Den er det værd og de ting jeg har nævnt tidligere er nok bare mig der er utålmodig efter at finde ud af mere.

Jeg kan kun anbefale bogen og jeg skal helt klart læse videre i serien. Jeg vil sige at den kan læses af stort set alle aldre og køn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen + 11 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.