Dewey The Small-Town Library Cat

Titel: Dewey: The Small-Town Library Cat Who Touched the World
Forfatter: Vicki Myron
PRC 2017: Nr. 10 A book with a cat on the cover
Genre: Non-fiction, dyr, Memoir, Biography

Affiliate links: Saxo.com    Bogreolen.dk

 

Resume

Bogen handler om katten Dewey Readmore Books (ja det er hans fulde navn) som blev fundet i bibliotekets afleveringsboks på årets koldeste nat. Herefter følger historien om hvordan den lille killing blev Dewey og hvordan hans tilstedeværelse på biblioteket hjalp en lille by, Spencer, i Iowa med at blive verdensberømt.

 

Anmeldelse

Jeg tænkte, at dette måtte være en sød og hyggelig historie. Den var derfor perfekt til at starte året og udfordringen med. Ja; det var en sød historie, desværre så har forfatteren også valgt at bruge meget plads og tid på at beskrive virkelig mange andre ting såsom omgivelserne især majsmarker og flere gange. Jeg kan sagtens se at for at forstå, hvorfor Dewey blev så populær skal man også vide, hvad der skete i byen og andre begivenheder, men mange af beskrivelserne af omgivelserne og selve historien kunne være kortet meget ned. Derudover vælger forfatteren at fortælle om sit eget liv, og ja hun har virkelig haft et tragisk liv, men jeg tog denne bog for at læse om Dewey, ikke om hende.


Jeg ved godt det lyder meget negativt. Det var en sød historie og det er da også sjovt at høre de små anekdoter og særheder Dewey havde, men for hver af dem var der 2 meget lange kedelige beskrivelser bl.a. om hvordan biblioteket endte med at se ud som det gjorde. I stedet kunne man have hørt udsagn fra alle de forskellige bibliotekarer eller stamgæster som kom. Nogle sjove historier fra de andre ansattes side ville have gjort bogen meget mere sjov.

Jeg valgte at høre bogen som lydbog, så man kan lave andre ting imens såsom rengøring og gåture. Det er altid hyggeligt med en lydbog, men jeg tog mig selv i flere gange at sige. Kom nu videre.
Ud over at historien bevægede sig langsomt, så talte oplæseren også langsomt og med en ret så kedelig stemme.

Så desværre blev den hyggelige start på udfordringen desværre også pænt langtrukken.

Ville jeg anbefale andre at læse bogen? Det er godt nok et svært spørgsmål for selvom jeg ikke umiddelbart er begejstret i min anmeldelse, så er det en meget sød historie. Jeg ved at andre er ret så vilde med den. Man skal nok kunne lide katte, især hvis man selv har en kat, så kan man genkende mange af de sjove særheder katte nu engang har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + 12 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.