Eleanor Oliphant Har Det Helt Fint

eleanor oliphantTitel: Eleanor Oliphant Har Det Helt Fint
Forfatter: Gail Honeyman
PRC 2018: Nr. 43. A book that was being read by a stranger in a public place
Genre: Fiction, Contemporary,

Affiliate link: Saxo.com   Bogreolen.dk

 

Resume

Eleanor Oliphant er vokset op i plejefamilier og har lært at overleve, men ikke at leve livet. Hun lever et simpelt med det samme arbejdstøj hver dag og spiser det samme mad til frokost. Hver fredag køber hun 2 flasker vodka til at drikke henover weekenden. Eleanor mener selv at hun er lykkelig og ikke mangler noget i hendes minutiøse tidsplan for ugen.

Da en ældre herre falder om på gaden, hjælper Eleanor (imod hendes vilje) og hendes kollega Raymond ham og det kommer til at ændre alt i hendes verden. Hun kommer til at ændre både indvendig og udvendig, og det bliver ikke en nem rejse. Måske Eleanor ikke har det helt fint alligevel.

 

Anmeldelse

Jeg vidste ikke hvad jeg gik ind til, da jeg startede denne bog. Jeg kan dog kun sige at det var en behagelig overraskelse. Dette er ikke en historie som man normalt falder over, og nok også derfor at den er nået så vidt omkring som den er. Den ligner ikke noget andet man har set før, og så er det endda den første bog udgivet af forfatteren.

Eleanor er en pudseløjerlig figur og i starten må jeg indrømme at jeg ikke brød mig om hende, lige som hendes omgivelser, men som man kommer mere og mere ind på livet af hende forstår man hvorfor hun er som hun er og hvordan hun er blevet sådan.

Raymond er en hyggelig person og jeg kan godt lide ham. Historien mellem de to udvikler sig undervejs og jeg vil sige, at selvom der er nogle ting man godt kan gætte, såsom historien med Eleanor’s mor, så er det ikke alt man ser komme i historien. Det er ikke en romantisk contemporary historie som man umiddelbart kan tro, der er noget kærlighed i bogen, men ikke på den måde med et romantisk forhold som i genren contemporary romance normalt har.

Dette er en nutidig bog som handler om Eleanor som ikke har haft en nem opvækst, faktisk jeg sige at få eller ingen har haft en som hende. Man følger hendes hverdag og hendes noget specielle tankegang. Det var en eftertænksom bog, og jeg tror alle kan få noget ud af den. Og det er jo heldigvis sådan med bøger at alle får noget forskelligt ud af en bog, men det er gerne det man har brug for at høre eller lære.

Jeg læste bogen på en dag, da den holdt min nysgerrighed og jeg godt kunne lide forfatterens skrivestil. Jeg kan kun anbefale bogen, og gav den også 4 tekopper. Hvorfor gav jeg den så ikke 5 når nu er så begejstret for den. Jamen selvom jeg synes den er helt klart værd at læse så mangler den lige en lille bitte smule for at være helt op at ringe. 4 tekopper er dog også en flot karakter og jeg kan kun anbefale at læse bogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 + 17 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.