Fantastiske skabninger og hvor de findes

Titel: Fantastiske skabninger og hvor de findes
Forfatter: J.K.Rowling
Genre: Fantasi, Magi, YA, Adventure

Affiliate link: Saxo    Bogreolen

 

Resume

Newt Scamander, magizoologist, ankommer til New York med hensigt til et kort ophold. Da hans magiske kuffert bliver forvekslet med et menneskes kuffert sker der ting og sager i New York, ikke mindst når magiske dyr slipper ud og laver ravage i NY.

Men det er ikke kun hans dyr som skaber problemer for den magiske verden, der er andre ting på spil som kan få store konsekvenser for både mennesker og den magiske verden.

 

Anmeldelse

Jeg skal være ærlig at sige at jeg har set filmen først og elsker den. Vidste godt hvad bogen handlede om og filmen følger den rimelig slavisk. Det gjorde også, at jeg havde filmen i hovedet da jeg læste den. Den er jo skrevet som et manuskript så ved faktisk ikke, hvad jeg ville have syntes om den, hvis jeg ikke havde set filmen først. Tror ikke der er så meget beskrivelse af de forskellige figurer, men da jeg allerede havde dem i hovedet så tænkte jeg ikke så meget over det.

Det er noget anderledes at læse end når man læser de andre Harry Potter bøger, men det er det samme univers. Har man ikke læst dem, så er det ikke nødvendigt, men tror man vil have en meget bedre forståelse for universet som allerede er opbygget og forstå mange flere ting.

Jeg kan kun sige at den er værd at læse og jeg elsker de mystiske dyr som er med i historien. Det er dog ikke den bog jeg ville starte med hvis man ikke kender Harry Potter universet.

Da det er skrevet som et manuskript og ikke som en novelle er det en helt anderledes oplevelse man får når man læser den og det er absolut ikke en skrivestil som jeg er vant til. Jeg kunne godt lide den, men igen jeg kendte allerede karaktererne, så det hjalp på det. Jeg har da tænkt mig at læse videre i serien med ”The crimes of Grindelwald”, men lad os være ærlige og sige, at det er ikke min yndlingsform i skrivestil. Jeg er mere til noveller.

Når det så er sagt, så elsker jeg selve historien og alt hvad der har med Harry Potter at gøre, og jo mere af det univers jeg kan få jo bedre. Derfor får den også 5 tekopper fra mig. Man keder sig aldrig og det er altid spændende og underholde karakterer i den. Jeg elsker Jacob Kowalski. Er der en ting J.K. Rowling formår så er det at få en til at elske de undervurderede karakterer som ikke lever op til nutidens idealer i både væremåde og udseende. The underdog. Det er heldigvis en ting vi danskere også som regel elsker og dem vi holder med. Derfor glæd dig til at møde denne skønne figur. Nå ja Newt Scamander er ikke nogen dårlig karakter og er selv lidt af en særling så man kan heller ikke undgå at holde af ham, men mit hjerte er helt vild med Jacob. Så glæd dig til at møde ham.

 

Andre bøger:
1: Harry Potter Og De Vise Sten
2: Harry Potter Og Hemmelighedernes Kammer
3: Harry Potter Og Fangen Fra Azkaban
4: Harry Potter Og Flammernes Pokal
5: Harry Potter Og Phoenix Ordenen
6: Harry Potter Og Halvblodsprinsen
7: Harry Potter Og Dødsregalierne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.