Georgiana Darcy’s Diary: Jane Austens Pride & Prejudice continued

Titel: Georgiana Darcy’s Diary
Forfatter: Anna Elliott
PRC 2016: Nr. 8 A book set in Europe
Genre: Historical fiktion, Romance

Affiliate links: Saxo.com     

 

Resume

Den generte Georgiana Darcy har boet sammen med sin bror og svigerinde siden de blev gift og hun har elsket det. Dog betyder det også at hun dagligt bliver mindet om at hun ikke har nogen der elsker hende på den måde. Måske hun aldrig vil, hun er sikker på at den mand som hun har følelser for aldrig vil returnere dem.

Georgiana’s tante Lady Catherine de Bourgh har besluttet at det er på tide at Georgiana gifter sig og hun har en liste af mænd som vil passe perfekt til hende. Hvilke af disse mænd er ude efter hendes penge og hvilke er rent faktisk interesseret i hende?

 

Anmeldelse

Denne bog er skrevet i form af en dagbog, som titlen indikerer. Det er ikke altid nemt at få en historie til at flytte sig og karakterne til at udvikle sig i denne format, men det lykkedes forfatteren rimelig godt.

Hvis man kender Jane Austen og hendes univers i ‘stolthed og fordom’, så kender man også tiden den foregår i. Der er visse ting som ville være skandaløse her, som Georgiana tager i stiv arm. Den bliver mere og mere moderne i sin skrivestil og den måde hun tænker på efterhånden som vi kommer hen i bogen. Det brød jeg mig ikke så meget om.


Dette er en hyggelig lille bog og som så mange andre Austen fans, så er man nysgerrig over hvad der skete efter slutningen på det originale værk. Der er lavet mange forslag på dette. Nogen gode, nogen mindre gode og nogen direkte dårlige, der aldrig skulle være udgivet.

Denne udgave er da hyggelig, men forfatteren tager sig nogle friheder. Såsom at Lady Catherine de Bourgh er med i billedet og er lidt civiliseret i Elizabeths påhør, men lige så snart hun træder ud af stuen, så kommenterer hun på det med ‘det beklagelige ægteskab hendes nevø indgik’. For mit vedkommende tror jeg ikke på at Lady Catherine ville have tilgivet Darcy for at han giftede sig emd Elizabeth. Dengang var det uhørt at man gjorde det. Desuden så tror jeg ikke at Mr. Darcy ville acceptere at hun omtalte Elizabeth sådan i hans hus.

En ting der er interessant er at hun vælger at gøre Anne de Bourgh til en karakter man lærer mere om. Det kunne jeg meget godt lide.

Man hører stort set ikke noget til Darcy og kun meget lidt til Elizabeth. Der bliver taget nogle friheder med Caroline Bingley som jeg synes er lidt underlige. Forstår ikke hvorfor hun har fået så stor en stor rolle som hun har.

Kan man se bort fra at skrivestilen ikke passer helt ind i tidsperioden og at Georgiana Darcy har en meget moderne tilgang til tingene som heller ikke passer til tiden, så er dette et rimeligt forsøg på at skrive fortsættelsen på en af de største klassikere.

Jeg ville sagtens kunne anbefale andre at læse den, men man skal gøre op med sig selv om man kan leve med nogen af de friheder hun tager sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 + 12 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.