Lady Of Devices

Titel: Lady of Devices
Forfatter: Shelley Adina
PRC 2017: Nr. 22 A steampunk novel
Genre: Steampunk, Historical fiction, Fantasy, Young Adult

Affiliate links: Saxo.com

 

Resume

Claire er ikke den fine dame hendes mor vil have. Hun er ikke en der kan finde ud af at begå sig til et bal eller hælde te op til gæster på den elegante måde man forventer en ung pige af hendes alder. Hun befinder sig bedst i et kemi lokale og elsker at opfinde eksplosive maskiner. Da hendes far spiller hele deres formue op finder hun sig selv ude på gaden uden en krone på lommen. Heldigvis er hun snarrådig og der dukker hurtigt en ny leder af underverdenen op. Det er London 1889, men ikke som vi kender den.

 

Anmeldelse

Jeg var lidt spændt på at starte denne bog, da jeg aldrig har hørt om genren før, men fandt den tiltalende og sjov. Steampunk er bøger der foregår hovedsageligt i den victorianske tid 1800 tallet og hvor historien foregår som, hvis de på den tid havde haft moderne elektroniske apparater. Det behøver dog ikke ligefrem at være en Ipad, men kan være alle slags apparater. I denne vil jeg sige at den var lidt mere behersket end jeg havde håbet på og læst om andre bøger.

Starten af bogen virkede lidt som om at forfatteren nogen gang kortede forklaringerne ned og hurtigt fik introduktionen overstået. Da man så er nok 1/3 inde i bogen, så skifter bogen fuldstændig karakter og man lander nærmest over i et helt andet plot. Faktisk virkede det lidt som at forfatteren har en okay ide, men kan så ikke komme på mere. Til gengæld har denne en anden halv bog liggende som man ikke kan finde på en start til. Så man beslutter at slå begge bøger sammen. Hver for sig ville de nok have været meget gode, men start, midten og slutningen passer overhovedet ikke sammen og det er alt sammen fuldstændig ugennemtænkt. Det er faktisk rigtigt ærgerligt, da der godt kunne være kommet en rigtig god bog ud af ideen og plottet.


Flere elementer ved bogen kunne jeg godt lide, men man sløser hen over det og så vælger man egentlig at ignorere det. Det hele virkede forhastet og som at nu skulle man bare have en bog udgivet. Super ærgerligt. Forfatteren skulle have brugt mere tid på at udbygge sit plot og fortælling. Og lade være med at bruge tid på tænk, der ikke har nogen betydning for historien eller plottet. Når jeg siger plot så er det yderst flinkt af mig for der er stort set intet plot.

Der er flere personer, der bliver introduceret i bogen som man tænker de må være en slags ”sidekick” for 2 sider længere henne at forsvinde ud af historien.

Jeg har været rigtig flink og givet den 2 tekopper, da jeg synes, det er en interessant genre som jeg godt kunne finde på at give en chance til, men nok fra en anden forfatter. Og så er ideen til noget af bogen super interessant. Da bogen endelig kommer i gang, hvor man tænker ”yes, så sker der noget med historien” ja, så slutter bogen og man får faktisk ingen afslutning på noget som helst. Er der noget, jeg hader, så er det cliffhanger især når den er lavet, så man kan sælge flere bøger og ikke fordi det passer til historien.

Jeg kommer ikke til at læse videre i denne serie. Dog har jeg ikke helt opgivet genren, endnu. Håber at finde en anden jeg kunne finde spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

11 + eighteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.