Med Kærlig Hilsen…

Titel: Med Kærlig Hilsen…
Forfatter: Ulla terkelsen
PRC 2018: Nr. 20 A book by a local author
Genre: biografi, korte historier, rejse,

Affiliate link: Saxo.com     Bogreolen.dk

 

 

Resume

Ulla Terkelsen fortæller om hendes oplevelser igennem tiden som korrespondent. Det er særlige minder om byer og hvad der foregik i tiden hun opholds sig de steder og hvorfor hun var der.

 

Anmeldelse

Da jeg læste om bogen vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle forvente at læse. Ikke udover at Ulla Terkelsen er en stærk kvinde og et forbillede for mange. Hun er det i hvert fald for mig.

Jeg skal blankt indrømme, at jeg er ikke den person der ser mest nyheder, nok fordi de ofte er farvede af journalistens egne meninger. Der er Ulla Terkelsen anderledes. Hun fortæller hvad der foregår og hvad omstændighederne er, men aldrig ud fra sin egen mening. Hvis hun bliver spurgt om den, så har hun én, men hun er som en journalist bør være. En der fortæller som tingene sker og hvorfor det sker, men ikke hvad hun mener er rigtigt eller forkert.

Det er lidt det samme man får i denne bog. Det er vel en slags biografi, men nok nærmere en memoir. Da hun fortæller om steder hun har været, men ikke om hele sit liv. Hun gør det på sin egen positive men også diplomatiske måde, så man får en fornemmelse af forholdene men uden at man bliver blændet af hendes egne personlige meninger om tilstandene. Man får selvfølgelig hendes personlige mening, da det jo trods alt er hendes bog, men den er sagt direkte og ikke gemt væk mellem linjerne.


Booking.com

Har man læst andre af mine anmeldelser, så ved man at jeg ikke er den store biografi/memoir læser. Så skal de i hvert fald være skrevet som fiktion, så det er en historie man får fortalt i stedet og det er lidt mere mig.

Jeg kan godt lide denne bog, man er ikke i tvivl om at det er Ulla Terkelsen der fortæller. Hun har sin helt egen måde at sige tingene på og det kan man nikke genkendende til her.

Jeg giver bogen 3 tekopper, da jeg synes den er god, men da jeg ikke er den store biografi læser er det aldrig noget, der får mig op at ringe med de 5 tekopper. Jeg vil dog stadig gerne anbefale den. Og folk der gør sig i at læse biografier vil sikkert give den højere karakter end mig.

Den er interessant i og med, at den også åbner ens øjne op for den flygtninge strøm der er i Europa lige nu uden at være en kedelig historie bog, men heller ikke en løftet pegefinger. Er man til politik, biografier, samfund etc. så er der meget i denne man vil kunne lide. Altså udover at man nærmest har en personlig samtale med Ulla Terkelsen. Hvad kunne være bedre end at få hende på så tæt hold.

Der er nok nogen, der har lagt mærke til at jeg læser denne til Popsugars reading challenge nr. 20 en lokal forfatter. Jeg har strukket den lidt i ørerne og fået den til at passe ind. Selvom Ulla Terkelsen nok mere har boet i udlandet end i Danmark, men for mig er hun en dansker man kan være stolt af og se op til. Så tolkede ‘lokal’ som allesammens dansker. Vi ‘kender’ hende jo alle fra vores tv-skærm og det er jo lokalt. (Ja, man kan fortolke udfordringerne på mange måder 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

12 + nineteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.