Naked In Death (In Death #1)

Titel: Naked In Death (In Death #1)
Forfatter: J.D. Robb
PRC 2018: Nr. 11 A book with a female author who uses a male pseudonym
Genre: Mystery, Romance, romantic suspense, future, Crime,

Affiliate link: Saxo.com     Bogreolen.dk

 

Resume

Da en senators datter findes myrdet og hendes hemmelige liv som prostitueret bliver afsløret bliver Eve Dallas kaldt ind for at finde morderen i en højteknologisk verden, hvor pistoler er fra fortiden.

Den hovedmistænkte er en af de rigeste og mest indflydelsesrige personer i New York, og så er han interessant og ikke mindst en rigtig mand som forskønner udsigten.

 

Anmeldelse

Selvom man ikke er til det fremtidsmæssige perspektiv, så er det ikke så meget der indikerer at det er i fremtiden denne bog foregår i. Der er selvfølgelig teknologien og andre sjove ting som at rejse til andre planeter, men det er bestemt ikke det der fylder mest. Det er mordgåden og at finde frem til morderen.

Der er selvfølgelig et romantisk aspekt i bogen, men det er langt fra hovedtemaet, og jeg vil sige at det ikke fylder så meget, og det er heller ikke i den ekstremt romantiske afdeling tværtimod. Vil nærmere sige at der godt kunne have været lidt mere mellem Eve og Roarke, men jeg tænker det udvikler sig hen af vejen i de næste par bøger. Eller mere end det, da der lige nu er over 35+ bøger i denne serie.

Den fokuserer mest på mordgåden og jeg synes den er spændende. Forfatteren er jo synonym for Nora Roberts, men selvom man ikke er til de bøger hun skriver under det navn, vil man sagtens kunne læse denne. De er ikke i den samme form, selvom jeg godt kan lide de bøger hun skriver under sit eget navn.

Jeg kunne godt lide Eve som er en stærk karakter, som ikke bare falder i svime over en lækker fyr, men har ben i næsen og kan klare sig selv. Altid rart med en bad-ass kvindelig hovedperson og jeg synes faktisk hun er skrevet godt.
Det er sjældent at jeg gider at læse en bog der er skrevet i 1990’erne, da de ofte har en lidt gammel skrivestil og udarbejdet plot og eksekvering af det plot, men jeg synes faktisk ikke at jeg lagde mærke til dette gennem historien. Der er selvfølgelig steder hvor der er spekuleret i hvad der sker i 2016, hvilket vi nu ved ikke er sket, men for mig gør det ikke så meget, det er jo alligevel et opdigtet univers, så jeg kan sagtens se at det er sket i bogens ‘univers’.

Hvis man ikke er til for grafiske beskrevet mord, så er denne bog fin, selvom det er sex betonede mord, så bliver det forklaret kort hvad der er sket, men man oplever ikke hændelsen som sådan i udpenslet forstand. Det er jeg personligt slet ikke til.

Der er noget sex i bogen og det er en fin balance med beskrivelsen af disse. Det er ikke for meget, men heller ikke på det niveau at ”de havde sex” og så videre til næste scene.

Med hensyn til mordgåder og teknologi som måske har været spændende og opfindsomt da bogen først blev udgivet, så vil det nok ikke have samme effekt når man læser den i dag. Det havde det i hvert fald ikke for mig, men kan godt se at hvis jeg havde læst den dengang ville have bragt lidt mere futuristic med sig en den gør i dag, med al den teknologi vi har til rådighed.

Jeg synes stadig at bogen var god og jeg vil læse videre i serien, om det så lige bliver alle 35+ det vil tiden vise, men er glad for at jeg gav den en chance og vil sagtens kunne anbefale den til andre. Det er altid rart at kunne komme tilbage til en serie når man ikke lige kan finde på noget at læse og her ved man, hvad man indlader sig på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty + 12 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.