Percy Jackson Og Lyntyven (Percy Jackson #1)

Titel: Percy Jackson og lyntyven (Percy Jackson #1)
Forfatter: Rick Riordan
PRC 2018:  Nr. 24 – A book with a weather element in the title
Genre:  Fantasi, YA, Mytologi,

Affiliate link: Saxo.com    Bogreolen.dk

 

Resume

Percy Jackson er en god dreng men lige meget hvad han gør så har han problemer med at fokusere på sine lektier og med at styre sit temperament. På det seneste har er det hele kun blevet værre og han kunne have forsvoret at hans matematik lærer forvandlede sig til et monster og prøvede at dræbe ham. Da Percys mor finder ud af dette beslutter hun sig for at det er på tide at han lærer sandheden om hvor han stammer fra og sender ham til Camp Halfblood. En sommerlejr for demi-guder hvor han lærer at hans far er en af de 3 store guder, Poseidon, i græsk mytologi. Snart begynder et mysterie at udvikle sig og sammen med sine nye venner en Satyr og en anden demigud tager afsted igennem USA for at nå porten til Helvede som befinder sig i et lydstudie i Hollywood, Los Angeles for at undgå en krig imellem guderne.

 

Anmeldelse

Jeg har før læst en af Rick Riordan’s bøger som jeg var helt vild med og egentlig var min plan at læse videre på serien, men da ‘lyntyven’ passede ind i min reading challenge besluttede jeg for at starte på denne serie. Jeg havde dog allerede set filmen, så vidste nogenlunde hvad jeg kunne forvente også ud fra Rick Riordans anden bog. Jeg elsker hans humor og så synes jeg altid det er sjovt at læse om mytologiske væsner og bøger der er baseret på mytologi.

Jeg har tidligere set filmen og kunne godt lide den, men selvom plottet i store træk er det samme, så er handlingen det bestemt ikke. Sådan er det jo gerne, at filmen ikke følger bogen. Jeg synes dog gerne at hvis jeg ser filmen først, og handlingen er anderledes end bogen, så kan jeg sagtens adskille dem, og sætte pris på at de er samme plot fortalt på forskellig vis, men hvis jeg læser bogen først, så bliver jeg gerne skuffet over de friheder man tager sig i filmen ved at ændre handling, karakterer og udseende på karaktererne.

Dette var et sjovt eventyr at tage af sted på sammen med Percy og hans venner Grover og Annabeth. Man keder sig ikke på noget tidspunkt i historien og jeg elsker forfatterens sarkastiske kommentarer og sjove humor. Det er fantastisk sort humor som alle aldre kan sætte pris på.

Da det er en YA skal man kunne acceptere at den er skrevet til et yngre publikum, og er man selv det yngre publikum, så tror jeg man bare vil synes det er sjovt med den lidt kejtede væremåde Percy har til at starte med men efterhånden finder sig selv og er helten i historien. Han er dog stadig kejtet, men det er han også okay med. Derudover er han ikke den normale perfekte helt som man oftes finder. Han har store problemer i skolen da han er ordblind. Det giver det et ekstra pift til karakteren at det ikke er en der har haft et nemt liv. Jeg tror helt klart er man selv ordblind og har problemer med det så er dette en bog som man vil kunne genkende sig selv endnu mere i. Og når han så er hovedpersonen i historien er det da endnu sjovere at læse den/lytte til den på lydbog.

Det er virkelig et eventyr uden lige med spænding og jeg elsker når mytologi bliver blandet med nutid, da der altid opstår sjove situationer og misforståelser når gammelt møder nyt.

Rick Riordan er klart en forfatter som jeg kan anbefale om man så starter med den ene serie eller den anden. Kan dog godt mærke at jeg nok skulle have læst den ene færdig før jeg begyndte på den næste serie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.