Ready Player One

Ready Player oneTitel: Ready Player One
Forfatter: Ernest Cline
PRC 2018: Nr. 42. A Cyberpunk book
Genre: Sci-fi, Cyberpunk, YA, Dystopia

Affiliate link: Saxo.com Bogreolen.dk

 

Resume
Året er 2045 og virkeligheden er ikke et behageligt sted at opholde sig. I hvert fald ikke for Wade Wyatt som kun føler sig i live når han er i online i det virtuelle univers Oasis. Han er ikke bare dygtig, men ånder og lever for denne verden og spillet som opfinderen har tilegnet til 80’erne og alle dens goder. I årevis har folk prøvet at løse en af universets største gåder som lover rigdom og magt til den der formår at løse gåden. Da Wade falder over gådens første brik som ingen før har formået at finde finder han ud af hvor livsfarligt et spil han rent faktisk spiller. Spiller er i gang og det er nu med livet som indsat, og det er ikke kun i den virtuelle verden.

Anmeldelse
Lad mig starte med at sige, at jeg ELSKEDE denne bog. Utroligt nok så er dette min anden cyberpunk bog og jeg er blevet ret vild med genren. Hvilket jeg aldrig havde troet ville ske, idet den er så tæt op af Sci-Fi som ikke er en genre, jeg er den største fan af.

Først og fremmest så behøver man ikke være et gaming geni eller fan for at kunne lide denne bog, det vil helt klart være en fordel, men er ikke en nødvendighed. Jeg har aldrig været den store gamer, men jeg synes stadig den var sjov og interessant. Nok fordi jeg selv voksede op i 80´erne og denne bog referer til så mange ting fra 80´erne at det er ren nostalgi.
Og selvom man ikke kan huske meget fra 80´erne så er den stadig sjov at læse/lytte til. Jeg tog den på lydbog og oplæst af selveste Will Wheaton. Du behøver ikke vide hvem han er for at gøre det sjovt, men han er faktisk ret god til at læse den op og gøre den interessant. Det er ikke alle der formår det med lydbøger. Det kan være knald eller fald. Jeg vil næsten anbefale den som lydbog på grund af ham. Han er virkelig god og hans stemme er behagelig at lytte til. Det er ikke sidste gang at jeg lytter til noget han læser op.

Selvom det er en YA bog er det kun enkelte steder at jeg decideret lagde mærke til det, men ikke fordi det var overdrevet og heller ikke i skrivestilen lagde mærke til at den var skrevet til den alder.
For en gang skyld, da jeg læste en YA bog, har jeg ikke på et tidspunkt skulle være overbærende med, at den var skrevet til et yngre publikum. For min skyld behøvede den ikke høre til YA genren, bare fordi hovedpersonen er i den alder.
Jeg vil sige, at alle aldre vil kunne læse den og synes den er god. Jeg kan kun anbefale den, og vil faktisk ikke sige for meget men selv lade en opdage de sjove og skønne scener i bogen og lade den udfolde sig uden at afsløre for meget af plottet. Der er en grund til at bogen er blevet så populær og nu er blevet lavet til en film, som jeg stadig mangler at se men er på min liste.

Forfatteren har udtalt sig at han har en efterfølger i tankerne som jeg dog er lidt betænkelig ved. Det er ikke altid en god ide at skrive en 2’er til en stor succes. Men håber da at den bliver lige så fantastisk som denne.

5 store tekopper til Ready Player One og med alle anbefalinger til en bog som man kan give. Veludviklet plot, super skrivestil, og skønne karakterer. Kan man ønske sig mere…

 

Andre bøger i Samme Kategori:

Warcross

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.