Rubinrød (Ædelsten trilogien #1)

Titel: Rubinrød
Forfatter: Kerstin Gier
PRC 2018: Nr. 37 A book you meant to read in 2017 but didn’t get to
Genre: YA, Tidsrejse, historisk fiktion, fantasi

Affiliate links: Saxo.com    Bogreolen.dk

 

Resume

Gwendolyn Shepherd er 16 år og bor i slægtens hus med en del kvindelige slægtninge, der har ikke så lidt meninger og deler glædeligt ud af dem. Det gør det ikke nemmere at hendes kusine, som bor under samme tag, er perfekt og familiens store hemmelighed. Hun er nemlig en tidsrejsende eller det vil hun blive. Det tror alle i hvert lige indtil Gwendolyn en dag bliver dårlig og hun i stedet for ender med at rejse tilbage i tiden. Ingen forstår hvad der foregår mindst af alt Gwendolyn, og det bliver ikke bedre af at hun nu skal lære alt det hendes kusine har lært siden hun blev født på kun få uger og med hjælp fra den snobbede og arrogante Gideon.

 

Anmeldelse

Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente da jeg startede denne bog. Jeg vidste at det var en YA bog og at jeg ville skulle tage i betragtning at den var skrevet til denne genre og et lidt yngre publikum. Hovedpersonen som skulle forestille at være 16-17 år var dog bestemt mere umoden en jeg havde regnet med, men jeg kunne stadig godt lide karakteren selvom hun var en anelse naiv.

Jeg kan godt lide det univers der bliver stillet op og forfatteren får også strikket et godt plot sammen som gjorde at jeg hurtigt fik læst bogen. Desværre så slutter den med en cliff-hanger. Og er der noget jeg hader så er det det. Man kan dog sagtens læse bogen uden at det er ødelæggende for plottet. Cliff-hangeren er det gennemgående plot som først bliver løst i bog 3. Jeg kunne dog stadig godt lide bogen og synes godt om karaktererne i den.

Den er sjov og underholdende og hvem synes ikke at tidsrejser er spændende. Jo længere hen i bøgerne man kommer jo mere indviklet bliver det bagved liggende plot og jeg skal være ærlig at sige at jeg kunne faktisk ikke vente med at læse videre for at finde ud af hvad den ville ende med. Det er ikke mærkeligt at en er blevet så populær og så er det for en gang skyld ikke en amerikansk/engelsk forfatter, så det er jo dejligt at andre også kan komme ind på markedet og få så meget success som denne har fået.

Denne bog kan sagtens læses på dansk, da den originalt er skrevet på tysk mister den ikke så meget i oversættelsen til at det gør noget for skrivestilen.

Havde jeg været teenager da jeg læste denne ville jeg have været ovenud vild med den og ikke mindst med Gideon, den mandlige hovedperson. Der er mange karakterer i bogen og der går også en del med at blive introduceret til dem, det gør dog ikke så meget, da mange er dem er ret så underholdende.

Hvorfor har jeg så ikke givet den mere end 3? Selvom jeg faktisk vil anbefale den, så synes jeg ikke at jeg kunne give den mere. For mig burde alle 3 bøger have udgjort 1 bog, og så lavet nogle rettelser i den, så den blev måske på 5-600 sider. Der mangler noget for at få den op på 5 tekopper, men den er stadig underholdende, og man kommer til at holde af Gwendolyn og hendes familie. Det er dog klart i bog 2 at historien kommer mere i gang, så er man blevet præsenteret for familien og plottet får virkelig lov til at udvikle sig. Det skal dog ikke afholde nogen fra at læse den første i serien, den lægger godt op til de efterfølgende bøger og jeg vil klart anbefale den.

Jeg har hørt lidt hvisken om at den måske bliver filmatiseret, så det kunne være sjovt og ja jeg ville tage ind og se den. Ikke mindst på grund af alle de forskellige tidsperioder man kommer igennem i bogen.

 

De andre i serien:

Smaragdgrøn
Safirblå

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

one + thirteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.