Safirblå (Ædelstens trilogien #2)

Titel: Safirblå
Forfatter: Kerstin Gier
PRC 2018: Nr. 21 A book with your favourite color in the title.
Genre: YA, Fantasy, Time-travel

Affiliate link: Saxo.com    Bogreolen.dk

 

Resume

Gwendolyns liv har været en rutsjebanetur, siden hun opdagede, at hun var den såkaldte rubin – det sidste medlem af en hemmelig cirkel af 12 tidsrejsende. Når hun ikke er på rejse gennem historien prøver hun at regne ud, hvad alle de mysterier og profetier omkring den hemmelige orden egentlig betyder. Og er alt overhovedet som det ser ud til på overfladen.

I det mindste får Gwendolyn masser af hjælp. Hendes bedste ven Lesley følger flittigt hvert ledetråd på nettet. Spøgelset James lærer Gwendolyn, hvordan man opfører sig til en fest i det 18. århundrede. Og Xemerius, den lille vandspyer, der har fulgt efter Gwendolyn, siden han så hende kysse den flotte Gideon i en kirke tilbyder rådgivning om alt. Åh, ja. Og så er der selvfølgelig Gideon, diamanten. Det ene øjeblik er han meget varm, det næste øjeblik er han kold som is. Gwendolyn er ikke helt sikker på, hvad der foregår der, men hun er temmelig opsat på at finde ud af det.

 

Anmeldelse

I bog nummer 2 kommer man mere ind i plottet og baggrundshistorien for hvorfor tingene er som de er og man kommer ind på, hvad alle de rim og gåder er for noget. Der kommer lidt mere spænding ind i historien og da man allerede kender personerne i bogen behøver man ikke bruge så meget plads til introduktion.

Dette er selvfølgelig fortsættelsen af bog nummer et som i princippet blev afsluttet med en cliff-hanger, men ikke så man ikke kunne læse bogen og var lige ved at dø af spænding, men man var nysgerrig efter at vide hvordan den bagvedliggende historie ville udvikle sig.

Gwendalyn er ikke blevet mere moden siden sidste bog, men har heldigvis en veninde, der holder hende til ilden ved at være mistroisk over for alt der foregår. Der er andre underplots der kommer frem i dagens lys, og det er endnu engang en hæsblæsende jagt efter sandheden med Baronen.

Jeg bliver kun mere og mere spændt på hvad serien kommer til at ende med og kan kun sige, at en filmatisering ikke ville være af vejen. Det kunne være en ret sjov bog at se på film. Der er mange underholdende elementer og figurer som kunne være perfekt til biografen.

Nogen YA kan man sagtens læse som voksen og andre er for umodne til at læse. Denne ligger på grænsen vil jeg sige, man skal i hvert fald have et åbent sind med hensyn til hendes alder og hvor naiv hun er. Kan man se bort fra det så er det en god bog og et spændende plot. Det kan også være det bare er mig der var meget mere moden i den alder end hvordan hun bliver fremstillet.

Bogen er dog ikke skrevet umodent, det er bare hende der måske ikke er den skarpeste kniv i skuffen, men det passer meget godt med at hun selvfølgelig ikke er blevet optrænet til alt det hun skal kunne for at være tidsrejsende. Og så har hun jo heldigvis sin bedste veninde, som kan regne tingene godt ud.

Jeg kan godt lide skrivestilen og forfatterens måde at holde en hen i spænding man sidder lidt og gætter med om hvordan det hele skal komme til at ende og forhåbentlig med en lykkelig en af slagsen.

Jeg afsluttede også denne bog med at skynde mig og starte den næste, da jeg hyggede mig med bøgerne og var underholdt af plottet. Jeg kan kun anbefale bogen/bøgerne. Desuden så er det for en gang skyld ikke en amerikaner/englænder, som har skrevet en bestseller, men faktisk en tysker. Og hun gør et godt job med at få en revet med i handlingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.