The Eyre Affair

the eyre affairTitel: The Eyre Affair
Forfatter: Jasper Fforde
PRC 2018: Nr. 36 A book set in the decade you were born
Genre: Fantasy, Mystery,

Affiliate links: Saxo.com    Bogreolen.dk

 

Resume

Året er 1985 i storbritanien og litteraturhar en stor betydning for samfundet og tages ekstremt seriøst. Der er aktivist grupper som prøver at bevise hvem William Shakespeare virkelig var og det er baggrunden for en del vold og rivalisering imellem de forskellige grupper og ikke kun inden for William Shakespeare fanskaren, men også andre forfattere har deres egen fanbase med hooligans.

Den mest berygtede kriminelle Acheron Hades stjæler et originalt manuskript af Martin Chuzzlewit og dræber en af de mindre karakterer som derefter forsvinder fra ethvert eksemplar.

Ingen ved hvordan de skal stoppe ham, men da det originale manuskript af Jane Eyre bliver stjålet opstår der nærmest undtagelsestilstand.

Thursday Next arbejder i special operative’s og er en anerkendt litteraturdetektiv, og efterforsker stjålne, falske dokumenteretc. Hunbliverindblandet i sagen om det stjålne manuskript, da hun er en af de få der ved, hvordan Acheron Hades ser ud. Af en eller anden mystisk grund findes der ikke nogen billeder af ham, og da Thursdayhavde ham som professer på universitetet og inden han blev en af de værste forbrydere i historien vil hun kunne genkende ham.

Anmeldelse

Da jeg læste om denne bog kunne jeg kun se at den måtte jeg læse, hvad kunne være dårligt ved en der inddrager klassiske noveller, tidsrejserog mysterier. Det kunne da kun blive godt.

Desværre så levede bogen ikke op til dette. Plottet er en spændende ide, men forfatteren formår desværre ikke at føre den ud i livet, den går i stedet hen og bliver latterlig, og ikke særlig gennemført. Der blev skippet for meget hen over nogleting, som burde have været udført og fortalt bedre og mere gennemført, da denhavdebetydning for handlingen og andre ting blev taget for givet at det gav sig selv, og der fik man ingen forklaring.

Der blev i det hele taget hoppet for let hen over nogle forklaringer omkring selve universet som bogen foregår i, og man skulle selv gætte sig frem til flere ting som man stadig var i tvivl om var korrekt eller ej.Andre steder bliver der så brugt tid på forklaring af noget somingenbetydninghar for plottet eller som en slags misledning til at man ikke skal gætte hvad der sker videre. Det er lidt for rodet, og der skulle have været noget mere korrektur læsning på bogen og mere struktur over tidslinjen og plottet.

Jeg giver den kun 2 tekopper, da den simpelthen ikke lever op til det den burde være. Da jeg godt kunne lide selve ideen får den de 2 i stedet for 1 tekop, men det er ikke den forfatter jeg kommer til at tænke først på næste gang jeg skal finde en bog at læse.

Det er super ærgerligt, men den ville faktisk bedre egne sig som film end som bog. Der er mange gode ting, men de bliver bare ikke ført ordentligt ud på papiret.Jeg kan ellers selv godt lide Jane Eyre og havde glæder mig til at se hvordan man kunne få den snørklet ind i plottet. Det var også noget af det der var mest interessant i bogen. Når vi møder de karakterer, men det opvejer desværre ikke for alt det andet der ikke hang sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − 9 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.