The invisible library

Titel: The Invisible Library
Forfatter: Genevieve Cogman
PRC 2018: Nr. 39 A book that involves a bookstore or a library
Genre: Fantasy, Books about books, Steampunk

Affiliate link: Saxo.com     Bogreolen.dk

 

Resume

Irene er bibliotekar (professionel ‘spion/tyv’) for the usynlige bibliotek som sørger for at indsamle værker fra forskellige universer, så de ikke går tabt eller hvis de kan skabe kaos i den verden de er skrevet.

Hun bliver sammen med sin nyerhvervede assistent sendt til et alternativt London i et univers der er fyldt med kaos, og derfor yderst farligt at begive sig ind i. Det må være en vigtig bog, men hvorfor er hun, som junior bibliotekar, og en stadig studerende assistent, så blevet sendt afsted.

Kaoset der hersker har gjort at unaturlige væsner som vampyrer, vareulve og feer har inficeret verden. Der går ikke lang tid før de er dybt involveret i ting de ikke burde være og der er noget luret ved hendes nye assistent som hun ikke helt kan sætte sin finger på.

 

Anmeldelse

Da jeg først læste om denne tænkte jeg at den kunne kun blive spændende og underholdende. Den starter også sådan ud, men der går ikke lang tid før der begynder at ske ting som bare gør handlingen underlig.

Jeg er ikke den, der har læst mest steampunk det skal jeg ærligt indrømme og selvom jeg synes konceptet lyder interessant, så har jeg været lidt uheldig med de bøger jeg har fået fingrene i inden for den genre. Nu vidste jeg ikke at denne bog faktisk ville berøre denne genre før jeg gik i gang.

Bogen får det, for det meste det til at fungere meget fint, men der er nogle elementer som bliver direkte latterlige og som forfatteren har proppet ind for at få mere drama ind og der var rigeligt gang i den inden og det giver ikke mening lige pludselig at kaste ‘cybor alligatorer’ ind i handlingen.

Det er desværre med til at ødelægge handlingen. Der er flere af sådan scener der overhovedet ikke har betydning for historien eller det vil sige forfatteren prøver at redegøre for hvorfor det skete, men det giver stadig ingen mening, tværtimod.


Selve plottet kunne jeg godt lide, desværre formår forfatteren ikke rigtig at få lavet en ordentlig historie ud af det og til tider er skrivestilen direkte frygtelig og virker ikke som om, der er lavet meget redigering inden den er blevet udgivet. Igen med skrivestilen, der er flere sider hvor de står og bare står og har en samtale. Andet sker der ikke end at de hver især prøver at være kloge og står og fortæller deres synspunkt.

Jeg tog mig selv i at omkring halvvejs at håbe jeg snart var færdig med bogen, hvilket er super ærgerligt, da det er et godt koncept og jeg egentlig godt ville have hørt om flere missioner til andre universer. Det kommer jeg dog ikke til.

 

Hvad kunne jeg så godt lide? Ja den er lidt sværere for. Jeg elskede plottet og hele ideen. Det hjælper bare ikke rigtig når bogen ikke lever op til det. Faktisk ville jeg have troet at den var skrevet til YA, men det er den faktisk ikke, hvilket gør det endnu værre.

Bogen var okay, men så dårlig eksekveret at jeg kan simpelthen ikke give den mere end 2 tekopper og det er mig der er venlig. Jeg havde håbet at jeg ville elske denne bog, hvilken ‘bibliophile’ ville ikke elske at arbejde på sådan et bibliotek som dette.

Ja, man kan virkelig blive snydt ved at dømme en bog på dens omslag. Hard earned lesson!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two + eighteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.