The Little Paris Bookshop

Titel: The Little Paris Bookshop
Forfatter: Nina George
PRC 2016: Nr. 6 A book translated in to english
Genre: Contemporary, Fiction, books about books.

Affiliate links: Saxo.com     Bogreolen.dk

 

Resume

Monsieur Perdu ejer en flydende boghandel som ligger fast ved Seinen´s bred. Han kalder sig selv for en litterær apoteker og udskriver bog-recepter til sine kunder udfra hans intuition om hvad folk har brug for at læse. Perdu reparerer knuste hjerter og sjæle med sin gave til at vælge den perfekte bog, an på hvad en person står og har brug for at lære. Dog er der en person han ikke kan hjælpe; ham selv.

Efter at hans livs kærlighed forlod ham uden et farvel, men kun et brev, som han stadig ikke har kunne få sig selv til at åbne, så har han ikke ville åbne sig op for nogen. Da han en dag falder over brevet igen sætter han sig ned og læser det. Dette får Perdu til at tage affære. Han søsætter sin bogbåd og med ham på turen kommer en forfatter med skriveblokering, som har fået nok af alle hans fans, der efterspørger en efterfølger til hans bestseller.


Anmeldelse

Det her er det jeg vil kalde en ‘feel-good’ bog. Selvom historien også har sine sørgelige øjeblikke, så er det en hyggelig bog som man rigtig kan nyde en søndag med et tæppe og en god kop te (eller kaffe, hvis man er til det).

Den er lidt langsom til at starte, men passer med Perdus livstil som er langsomt. Efterhånden som de kommer afsted på deres tur og med alle de ting de oplever tager skrivestilen og tempoet også til. Jeg kan godt lide plottet og de karakterer som er med i bogen. Der er en skøn kemi mellem Perdu og forfatteren. De er gennemtænkt og der er en god baggrundshistorie. Plottet er veludført og man føler med Perdu.

Det er en anelse svært at bedømme skrivestilen, da bogen er oversat fra Fransk, så det taber altid noget i oversættelsen. For en gang skyld sad jeg ikke og blev irriteret over oversættelsen til dansk som har en tildens til at være direkte oversat i stedet for at oversætte meningen og skrivestilen som forfatteren har haft i sinde. Det var faktisk en ret god oversættelse.

Dette er en hyggebog som vil være perfekt til de lange vinter aftener, hvor man længes efter en skøn sommerdag. Kryb ned under et tæppe, tænd nogle lys og nyd en varm kop te/kaffe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × three =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.