The School For Good And Evil

Titel: The School For Good And Evil
Forfatter: Soman Chainani
PRC 2018: Nr. 9 A book about a villian or anithero
Genre:  Fantasy, eventyrhistorie, YA, Magi

Affiliate link: Saxo.com      Bogreolen.dk

 

Resume

Den første kidnapning startede for 200 år siden. Det er altid 2 børn der bliver taget, nogle år 2 drenge, andre år er det 2 piger eller en af hver. Der er intet system udover at en altid er smuk og god, gerne det barn hver en forældre ville ønske de havde. Det andet er altid anderledes, mærkelig og upopulært.

Dette år er det de 2 bedste veninder Agatha og Sophie som finder ud af præcis hvor børnene forsvinder hen: Skolen for god og ond, hvor ordinære drenge og piger bliver trænet i at være prinser og prinsesser og selvfølgelig de onde enhver historie må have.

Sophie har altid drømt om at blive taget til en fortryllende verden med lyserøde kjoler og glas sko, og som den smukkeste i Gavaldon er hun sikker på at hun vil blive valgt. Hun har helliget sig gode gerninger og ved at hun vil opnå topkarakter og bestå som prinsesse.

Agatha er dog en anden historie med hendes uformelige sorte kappe og ondskabsfulde kat og hendes attitude mod andre mennesker som er til ren irritation.

Noget går dog galt da de ender med at bytte skæbne, da de ankommer til skolen. Agatha er landet i prinsesse helvede og Sophie i grimme- og forbandelsestimer.

 

Anmeldelse

Selve plottet for denne bog var hvad der fik mig til at læse bogen, og langt hen af vejen er det også et sjovt plot, men den formår ikke at holde kvaliteten hele vejen igennem. Nu skal det ikke misforstås for bogen er god, og jeg kunne godt lide den, men nogle steder halter den lidt, og andre steder er den sjov og underholdende.

Enkelte ting kunne jeg godt have været foruden og det er når det bliver lidt for langtrukken og det føles som om man koger suppe på historien. Det kan godt være at det er min alder der gør at jeg ikke helt har tålmodighed med det, men det er ikke en dårlig bog, der er mange sjove og anderledes scener og hele plottet med god og ond er klart det der gør den underholdende. Det er ikke svært at gennemskue moralen i historien om at bare fordi man er smuk og ligner en engel, så er man ikke nødvendigvis en, tværtimod.

Dette er klart en ungdomsbog, og er man i den alder, så er jeg sikker på at man vil elske at læse denne bog. Hvilket er heldigt, da det er den aldersgruppe bogen er skrevet til.

Jeg vil godt kunne anbefale den, og havde jeg læst den som yngre ville jeg nok have givet den højere karakterer, men selv om jeg godt kan lide YA bøger, og sagtens kan læse dem, så er der nogle jeg bedre kan læse end andre. Dette er en læseværdig bog, men nok mest for folk der er i den rigtige aldersgruppe som bogen er skrevet til.

Plottet var meget let at regne ud og der var ikke de store overraskelser, altså det der skulle være overraskende havde jeg godt set komme nærmest inden jeg startede bogen. Det her er en bog hvor jeg nok vil være forbeholdende med at anbefale den til andre end den målgruppe den er skrevet til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fourteen − twelve =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.