The Secret Life Of Fat

Titel: The Secret Life of Fat: The Science Behind the Body’s Least Understood Organ and What It Means for You
Forfatter: Sylvia Tara
PRC 2018: Nr. 48: A microhistory
Genre: Health, Science, Non-fiction

Affiliate links: Saxo.com     Bogreolen.dk

 

Resume

Fedt er ikke noget vi er, men noget vi har. For mange er det den ting de er mest flov over og fat-shaming er blevet en ting. Det er et fy-ord. Mange døjer med ikke at kunne tabe sig og møde skeptiske venner og kollegaer når de fortæller, hvor lidt de spiser, men stadig er overvægtig.

Det at være overvægtig bliver ofte opfattet som at være doven og sløv. At man ”Bare” skal tage sig sammen, men hvad nu hvis det rent faktisk ikke er så lige til. Hvilket overvægtige sagtens kan fortælle at det ikke er, men hvorfor er det store spørgsmål.

Sylvia Tara har talt med forskere og læst deres eksperimenter og folk der har kæmpet hele deres liv med overvægt, men også med folk der altid har været tynde og lige pludselig har taget ekstremt på.

Man skal arbejde med sit fedt og ikke imod det, og hvordan gør man det bedst. Når man så har tabt sig, hvorfor kommer det så tilbage igen? Lær at forstå hvorfor fedt opfører sig som det gør.Anmeldelse

Lad mig starte med at sige at dette ikke er en slankebog. I hvert fald ikke i den almindelige forstand med en diet og hvilken træning du skal lave etc.

I denne bog får man helt basic at vide, hvordan fedtet fungerer for kroppen og hvorfor den er så vigtig. Ja, man har mest lyst til at hade det når man har for meget af det, og ikke kan komme af med det, men den har vendt mit synspunkt til at forstå at jeg både skal være glad for at jeg har det, og hvordan det kan være jeg kæmper så meget med det. Desuden også hvorfor jeg i det hele taget har taget så meget på.

Det er ikke en belærende bog som mange slankebøger er. Den fortæller dig ikke at du bare skal tage dig sammen, men tværtimod hvorfor man ikke ”Bare” kan tage sig sammen. Man skal i stedet lære at arbejde med sit fedt.

Jeg har givet den 5 tekopper for, for mig, var det her virkelig en ‘aha’ oplevelse og jeg er ikke en der normalt gider læse non-fiktion, da de ofte er kedelige, og i min fritid vil jeg bare gerne underholdes. Der bliver taget mange forskninger op, men de giver alle sammen mening og de er spændende at høre om, hvilket helt klart kan tilegnes Sylvia Tara’s skrivestil. Jeg læste denne på en dag, da jeg var så fascineret over det hun havde fundet frem til. Der var virkelig mange brikker der faldt på plads oven i mit hovedet og den kører stadig med hvordan jeg bedst muligt kan udnytte den viden jeg nu har tilegnet mig.

Lige meget om du er overvægtig, fed, normalt vægt eller undervægtig, så er fedt noget der påvirker én og har en stor indflydelse ens liv. Jeg kan kun anbefale andre at læse den. Er man overvægtig så vil dette klart være en øjenåbner for hvorfor man kæmper sådan med at tabe sig eller beholde vægten af kroppen efter at man har tabt sig.

Kunne man sende en opsang ud til folk som fat-shamer og ”bare-tag-dig-sammen-folk” så ville det være at læse denne bog, de ville skamme sig bagefter over deres holdning til overvægtige mennesker. De skulle vide hvad man havde at kæmpe med…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven − eight =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.