Warcross

WarcrossTitel: Warcross
Forfatter: Marie Lu
PRC 2018:  Nr. 14 A book by an author of a different ethnicity than you
Genre:  YA, Science Fiction, Fantasy, Cyberpunk

Affiliate links:  Saxo.com   Bogreolen.dk

 

Resume

Emika Chen er en ekspert i at hacke og arbejder som en ‘bounty hunter’ for at kunne betale sin husleje efter at hun måtte droppe sin uddannelse.

Warcross er et spil, hvor millioner hver dag logger ind og er mere en livsstil end et spil. Den virtuelle verden er lavet af den unge milliardær Hideo Tanak. Der afholdes live verdensmesterskaber i virtuelle arenaer, hvor hele verden følger med. I den første kamp hacker Emika sig ind i spillet og stjæler en ‘artifact’, en booster i spillet som kan sælges for mange penge på det sorte marked. Noget går dog galt og hun lander lige pludselig i spillet og det bliver en gamechanger både for hende men også for spillet.

 

Anmeldelse

Dette var min første bog inden for Cyberpunk og jeg skal være ærlig at sige at jeg dette ikke var en kategori i popsugar reading challenge som jeg glædede mig særlig meget til. Jeg kan godt lide fantasy, men er ikke den største fan a Science fiction og jeg regnede med at det var en bog i den dur.

Der blev jeg glædeligt overrasket. Faktisk vil jeg sige at jeg blevet taget med storm, og da jeg var færdig med denne bog besluttede mig for at tilføje en anden cyberpunk bog som jeg havde fået anbefalet til min udfordring. ‘Ready player one’ som jeg også elskede.

Bogen foregår i Tokyo og selvfølgelig i en virtuel verden med mystiske karakterer og et plot der får en til at ville sluge hver en side for at høre hvad der sker videre i historien. Kan man andet end synes det er en fascinerende bog når den er fyldt med spionage, action og spændende moderne teknologi. Denne bog har alt der vil få en til at tænke moderne spion, krimi og thriller. Jeg håber virkelig at den bliver filmatiseret. Det kan kun blive interessant.

Skrivestilen var fængslende og en af de bøger, hvor man pludselig har været i en anden verden i flere timer.

 

Det er stadig en YA bog så aldersgruppen den er skrevet til er den samme som hovedpersonerne, hvilket gør at man skal sætte sig ind i deres tankegang og måde at opføre sig på. Det gør heller ikke noget, havde jeg stadig været i den alder ville jeg også have elsket bogen.

Jeg var vild med bogen, men den manglede en lille smule for at den kunne få 5 tekopper. Det var nok når man kom ind i det romantiske aspekt af historien, som ikke er det der fylder mest, men stadig er en del af handlingen. Det var okay men som sagt skrevet til teenagere. Faktisk for mig ville jeg nok bedre have kunne lide hvis de var i starten af tyverne i stedet for 16-18 år. Det er niveauet mellem at være moden og umoden, som ofte får mig til at sænke karakteren en tekop, så tag ikke fejl. Det er en god bog, men der var enkelte gange hvor jeg ville ønske forfatteren havde valgt en anden reaktion eller opførsel som gør at jeg hiver den ned. Havde jeg givet halve så ville det være 4,5 tekop.

Forfatteren formår at opsætte en fantastisk verden og den har fået mig overbevist om at jeg er fan af cyberpunk. Det bliver ikke sidste gang jeg tager en bog af denne forfatter eller inden for denne genre. Jeg kommer også til at læse videre i serien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.